arrow-right2checkchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-thin-downchevron-thin-leftchevron-thin-rightchevron-thin-upchevron-upcancel
Home » Hobby » Decoratie » Meringue maken

Maak een lekker

Meringue

Meringue bakken

Aangekleed met heerlijke zwarte bessen en zomerzoete frambozen. Meringue is een eeuwenoud recept uit Engeland. Het eerste gelijkende recept – white biskit bread – vinden we in het receptenboek van Lady Elinor Fettiplace uit Appleton (in Oxfordshire), u kent haar wel. Zo oud als het recept is, zo snel en eenvoudig is het te bereiden. En de kleine moeite wordt rijk beloond! Meringue is een veelzijdig, niet te onderschatten delicatesse.

Meringue ingredienten

  • 400 gram blauwe bessen en frambozen
  • 400 gram suiker
  • 8 eieren
  • 500 gram verse roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 zakje klopfix
  • Bessensiroop
  • Vanille-essence

Zo maak je het:

  • Splits de eieren (je gebruikt alleen het eiwit) in een beslagkom.
  • Mix het eiwit met de mixer tot een stevig mengsel.
  • Voeg 2/3 deel suiker en 1 zakje vanillesuiker in gedeelten toe. Klop tot het eiwit mooi glanst en helemaal stijf is (test dit door de kom ondersteboven te houden, het eiwit valt er niet uit).
  • Roer als laatste 3 tl. Vanille-essence door het eiwit.
  • Verwarm de oven voor op 100 graden Celsius.
  • Teken op een vel bakpapier 2 cirkels van 25 centimeter doorsnede.
  • Knip de cirkels uit en schep het eiwit erop. Maak de bodems circa 5 centimeter hoog.
  • Plaats de Meringue in het midden van de oven en bak deze circa 90 minuten. (Let op: open de oven niet tijdens het bakproces, anders zakt de bodem in).
  • Zet de oven uit en laat de Meringue afkoelen. Zet de ovenklep op een kier.
  • Klop ondertussen de slagroom met de klopfix lobbig, voeg aan het eind de vanillesuiker en de overgebleven suiker toe tot het stijf is.
  • Schep de roomkaas door de slagroom en voeg een flinke scheut bessensiroop toe.
  • Leg de Meringue op de taartschaal en bestrijk deze met 2/3 van de roomkaas en slagroom. Leg vervolgens de andere Meringue er bovenop en gebruik 1/3 van het mengsel voor de bovenzijde.
  • Verdeel de bosbessen en frambozen over de Meringuetaart en bestrooi de taart eventueel met poedersuiker.

Goede tip!

Gebruik bosbessen en frambozen uit de diepvries, zo kun je ieder seizoen genieten!


Reageer

Lees ook:

Goedkope DIYs: 5 tips om te besparen op doe-het-zelf-projecten >
Inspiratie voor een mooi gedekte paastafel >
Toveren met tape >
Natuurlijke Paaskrans >
Lettercreate >
Feestelijk tafeldekken >
Happy new year >
Glamorous Christmas >
Zelf kunstbloemen maken >
Hoofdbord voor boekwormen >
Voorraadpotten decoreren >
Maak een persoonlijk servet >
Pasen! 6 stylingideeën >
Blikvangers >
Maak uw eigen cupcake standaard >

Terug naar overzicht >>